Mer flau enn sexy


After We Collided
USA 2020
Regi: Roger Kumble
Skuespillere: Josephine Langford, Hero Fiennes-Tiffin
Aldersgrense: 12 år

TERNINGKAST 2

«After We Collided» er «50 Shades of Grey» for tenåringer. Dessverre er den ikke det spor bedre enn voksenvarianten.

Hun (Josephine Langford): en vandrende shampoo-reklame. Han (Hero Fiennes Tiffin): en tatovert tøffing som egentlig er skikkelig romantisk. Handlingen i «After We Collided» er i grunnen bare en serie løst sammenhengende hindringer disse to eks-kjærestene må overvinne for å få hverandre igjen.

At filmen, som er oppfølgeren til «After» (2019) og baserer seg på «fan fiction» om popstjernen Harry Styles, er myntet på nysjerrige tenåringer, skinner aller sterkest gjennom i dens omgang med voksengreier som rus, banning og – spesielt – sex. Det er som om hvert overdramatiske følelsesutbrudd og halvhjertede forsøk på humor bare er der for å bygge opp til neste runde med løfting av kjolekanter og oppknepping av bukser.

Og ser man bort fra all banningen og sexingen, er det ikke noe som løfter denne svakt spilte, visuelt flate filmen over et hvilket som helst ungdomsdrama på tv. Eller, OK, hvis det skulle vise seg at den egentlig er laget for å gjøre middelaldrende filmanmeldere vekselvis oppgitte og forlegne, må «After We Collided» sies å være en ubetinget kunstnerisk triumf.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 11.09.20
© Roy Søbstad

Kommentarer