Veldig rar! Og veldig morsom!


Knutsen & Ludvigsen 2 – Det store dyret 
Norge 2020 
Regi: Rune Spaans, Gunhild Enger 
Manus: Øystein Dolmen 
Stemmer: John Brungot, Hermann Sabado, Per Inge Torkelsen, Heidi Goldmann, Anne Grete Preus, St. Bartek Kaminski, Mimmi Tamba, Kristin Grue, Hasse Hope, David Skaufjord 
Aldersgrense: Tillatt for alle 

TERNINGKAST 5

Alle landets kinogjengere har en real sukkertripp å se fram til.

Den andre dataanimerte Knutsen & Ludvigsen-filmen skal, i følge en plakat i introen, være godkjent av selveste Myndighetene som en film med «normal handling og akseptabel moral». Món det. 

Fantasirikdommen er det i alle fall ikke noe å si på. At våre to små venner blir kastet ut av tunnelen sin – det er den sjofle sjørøverdronningen Gudrun som står bak – er bare begynnelsen på et eventyr som skal bli like uforutsigbart og merkelig som det er gøyalt. Snart er vi på Nordpolen, snart er vi på feil side av Perleporten og snart er vi på sukkertripp etter å ha spist noen lakrisbåter Kaptein Knutsen kjøpte i 1985. 

Sangene – noen alle kan og noen kanskje ingen har hørt før – kommer tettere enn sist, og filmen nærmest bobler over av inspirerte innfall i bilder og dialog. Og dét føles mye viktigere enn at historien strengt tatt ikke henger sammen i det hele tatt. 

Filmene til Qvisten Animation, Oslo-selskapet som de siste årene har stått bak alt fra «Kaptein Sabeltann og Den magiske diamant» til «Flåklypa»-trilogien, har det med å bli både mye sett og godt likt. Denne kommer ikke til å bli et unntak. 

 Gla’-psykedelia til folket!

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 24.09.20
© Roy Søbstad

Kommentarer