Spenning på sparebluss

Honest Thief
USA 2020
Regi: Mark Williams
Skuespillere: Liam Neeson, Kate Walsh, Jeffrey Wright, Jai Courtney
Aldersgrense: 15 år

TERNINGKAST 3

Jammen kom det ikke en skikkelig midt-på-treet-thriller med Liam Neeson i år også.

Hvor mange er det blitt nå? Undertegnede har i løpet av sine sju og et halvt år som filmanmelder skrevet om ikke mindre enn fem actionfilmer med Liam Neeson, men et kjapt søk på IMDb.com avslører at han har minst et halvt dusin til på CV-en. Det alle disse filmene har til felles, sånn rent bortsett fra hovedrolleinnehaveren, er moderate budsjetter og moderate kunstneriske ambisjoner.

I «Honest Thief» spiller vår mann den sympatiske skapsprengeren Tom. Han er blitt forelsket i en hyggelig dame og vil melde seg for FBI. Men når to korrupte agenter stikker av med alle pengene Tom prøver å levere tilbake, blir han – slik stort sett alle rollefigurer spilt av Neeson blir – nødt til å legge på flukt for deretter å renvaske og hevne seg.

«Honest Thief» er ikke den verste thrilleren noen sinne. Den er ikke engang den verste Liam Neeson-thrilleren. Det er ikke ikke dermed sagt at den spruter energi eller oser troverdighet – de to FBI-agentene blir bare litt for dumme, altså – eller at Neeson gjør noe annet enn han har gjort i de 12 foregående actionfilmene sine. Innbitte fans vil muligens synes at dét er nok.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 02.11.20
© Roy Søbstad

Kommentarer