Peter Pan for voksne

Wendy
USA 2020
Regi: Benh Zeitlin
Skuespillere: Devin France, Yashua Mack, Gage Naquin, Gavin Naquin, Ahmad Cage
Aldersgrense: 12 år

TERNINGKAST 3

«Wendy» er en til tider vakker og til tider frustrerende omskrivning av den klassiske fabelen om å ikke ville bli voksen.

Den lille sørstatsjenta Wendy bor sammen med sin mor og to brødre som er tvillinger. Hun elsker historier og gruer seg til å bli voksen. En dag lar Wendy og brødrene seg lokke av Peter, en mystisk røver av en gutt med rastahår og britisk kostskolejakke, til et land hvor man tilsynelatende kan forbli barn for alltid.

Det er mye fint i «Wendy». Akkurat som i Benh Zeitlins forrige film, «Beasts of the Southern Wild» (2012), er bildene – fotografert av norske Sturla Brandth Grøvlen («Et glass til») – fulle av farger og bevegelse, som om vi ser gjennom øynene til et barn i lek. Opplevelsen er nærmest berusende.

Dessverre blir det også utmattende i lengden. Zeitlin gir oss knapt noen pusterom innimellom alt det eventyrlige, og sant å si har han heller ikke all verden til historie å fortelle. Da hjelper det lite om enkeltsekvenser er aldri så vakre.

Forøvrig gjør man lurt i å merke seg at «Wendy» er alt for skummel og voldsom til å kunne bli kalt en barnefilm. Akkurat denne «Peter Pan»-omskrivningen er mer for dem som en gang har vært barn enn dem som faktisk er det.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 07.01.21
© Roy Søbstad

Kommentarer