Dødelig dårlig

Deadly Illusions
USA 2021
Regi og manus: Anna Elizabeth James
Skuespillere: Kristin Davis, Dermot Mulroney, Greer Grammer, Shanola Hampton
Aldersgrense: 16 år

TERNINGKAST 2

Nok en gang viser den «erotiske thrilleren» seg å være en sjanger med ubegrenset potensial for kleinhet.

Mary (Kristin Davis fra «Sex og singelliv») er en bestselgende forfatter. «Begjær, sex, løgner, svik» lover reklamen for bøkene hennes. Nå er Mary under press for å levere et nytt verk, og trenger noen til å passe på tvillingene mens hun skriver. Opp dukker det blonde gudsordet Grace (Greer Grammer).

Mary skal snart begynne å føle seg tiltrukket av Grace. Eller begynner hun snarere å blande fiksjon med virkelighet? Eller er kanskje Grace en annen enn hun gir seg ut for å være? Eller kan det være noe annet, enda mer idiotisk som foregår?

Lite i denne Netflix-thrilleren oppleves originalt. Enda mindre virker sannsynlig. Skylden må nesten legges på Anna Elizabeth James. Det er hennes manus som er så fullt av logiske brister og lite troverdig psykologi, og det er hennes regi som lider under en så skrikende mangel på egenart og atmosfære. Særlig det siste er problematisk for en film som liksom skal dampe av, vel, begjær, sex, løgner og svik.

Man tar seg i å synes synd på skuespillerne. De gjør sikkert så godt de kan, men lite er vel kleinere enn noen som prøver for hardt å være sexy.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 25.03.21
© Roy Søbstad

Kommentarer