Moro i rommet

Space Sweepers
Science fiction
Sør-Korea 2021
Regi: Jo Sung-hee
Skuespillere: Song Joong-ki, Kim Tae-ri, Jin Seon-kyu, Yoo Hae-jin
Aldersgrense: 13 år

TERNINGKAST 4

Denne koreanske Netflix-filmen burde dekke de fleste behov mens vi venter på at Hollywood skal begynne å sende ut storfilmer igjen.

I 2092 er Jorda i ferd med å bli ubebolig, og de rike har for lengst emigrert til en paradisisk, privateid romkoloni. Men når skrapmetallsamlerne på romskipet «Victory» finner Dorothy – som enten er en ursøt jentunge med bolleklipp eller en androide med egenskapene til et masseødeleggelsesvåpen – skal det sette i gang en rekke dramatiske hendelser. 

Sør-koreanske «Space Sweepers» er åpenbart laget med et internasjonalt tenåringspublikum i tankene. Ikke bare er flere av skuespillerne vestlige og deler av dialogen på engelsk, men hovedpersonene er også påfallende unge og referansene til amerikanske science fiction-filmer kommer tett. Det får være nok å nevne at en C-3PO-variant har rollen som komisk «sidekick».

Og det fungerer. «Space Sweepers» har alt vi forventer av en Hollywood-«blockbuster»: Den er humørfylt, den er fantasifull, den er spektakulær og – kanskje viktigst av alt – den har et stort, godt hjerte bankende under alle lagene av dataanimerte effekter. Den eneste virkelige skåret i gleden er at dette garantert hadde gjort seg enda bedre på kino.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 05.03.21
© Roy Søbstad

Kommentarer