Hardkokt så det holder

Night in Paradise
Sør-Korea 2020
Regi og manus: Park Hoon-jung
Skuespillere: Uhm Tae-goo, Jeon Yeo-been, Cha Seung-won, Lee Ki-young
Aldersgrense: 18 år

TERNINGKAST 4

Tilhengere av asiatisk gangsterfilm kan trygt sette av et par timer til «Night in Paradise» på Netflix.

Etter å ha utført et attentat mot en rivaliserende klan – og med en fersk personlig tragedie i bagasjen – går gangsteren Tae-goo (Uhm Tae-goo) i dekning på en avsidesliggende øy. Der skal han knytte bånd til den intense, dødssyke Jae-yeon (Jeon Yeo-been). Men Tae-goos fiender i mafiaen har selvsagt ikke tenkt å la ham slippe unna så lett.

Den tar seg god tid, denne sør-koreanske thrilleren. Det stirres mye og intenst ut i natten. Det spises og røykes uvanlig ofte. Men under overflaten dirrer en så vidt undertrykt aggresjon. Og når de introverte gangsterne først våkner til liv, rammer volden – gjerne utført med balltre eller kniv – brått og kvalmende brutalt. De sporadiske innslagene av tøysete humor føles som en lise, for å si det sånn.

En del vil sikkert synes at «Night in Paradise» blir i seigeste, mest selvhøytidelige laget. Tilhengere av moderne noir og asiatisk gangsterfilm – undertegnedes tanker sneiet innom alt fra «Oldboy» (2003) og «Memories of Murder» (2003) til regissør Park Hoon-jungs egen «I Saw the Devil» (2010) – vil derimot finne en hel del å fryde seg over.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 17.04.21
© Roy Søbstad

Kommentarer