By og land, mann mot mann

Wrong Turn
USA 2021
Regi: Mike P. Nelson
Skuespillere: Charlotte Vega, Adain Bradley, Emma Dumont, Bill Sage, Matthew Modine
Aldersgrense: 15 år

TERNINGKAST 3

Når skal ungdom i skrekkfilmer lære? Aldri gå utenfor den oppmerkede stien!

«Wrong Turn» oppleves som tre eller fire forskjellige filmer klippet sammen til én.

I den første følger vi en far på leting etter sin datter. Sammen med en vennegjeng la hun for seks uker siden ut på fottur i Appalachia-fjellene i Virginia, men har ikke latt høre fra seg siden.

Den andre forteller hva som har skjedd med gjengen. I en historie som snytt ut av nesen på «Motorsagmassakren» (1974), trosser de fem byungdommene alle advarsler fra lokalbefolkningen og vandrer i vei utenfor den oppmerkede stien.

I den tredje, som minner ikke så lite om «Midsommar» (2019), får vi vite at det finnes et parallellsamfunn der ute i ødemarka. Der går man kledd i enorme pelser, drikker av dyrehorn, snakker med en slags norrøn brytning og – i det hele tatt – lever som vikinger.

Den fjerde filmen-i-filmen er en egentlig kjempeteit epilog som slutter med en lang og overraskende effektfull siste tagning.

I det hele tatt: «Wrong Turn», som ikke ligner sjenerende mye på filmen med samme tittel fra 2003, er både ujevn og merkelig. Men den har noen øyeblikk som vil få horrorfans til å nikke anerkjennende og andre til å hoppe i stolen.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 24.04.21
© Roy Søbstad

Kommentarer