Morsomme folk i umorsom film

Breaking News in Yuba County
USA 2021
Regi: Tate Taylor
Skuespillere: Allison Janney, Mila Kunis, Regina Hall 
Aldersgrense: 15 år

TERNINGKAST 2

Det er enklere å være guffen enn vittig.

Velkommen til et USA hvor alle enten er kjipe egoister eller kriminelle psykopater. OK, så finnes det unntak. Men selv et i utgangspunktet sympatisk menneske som den forsmådde hustruen Sue Buttons (Allison Janney), skal vise seg å være tvers gjennom hensynsløs når hun først får sjansen.

Sjansen får Sue når hennes utro ektemann plutselig dør. Sue graver ham ned selv, går til media med en historie om at han er blitt kidnappet og får dermed akkurat det hun ønsker seg: oppmerksomhet. Det Sue ikke vet, er at mannen var involvert i lyssky aktivitet med noen ordentlig slemme typer.

Det hele skal snart utarte til en «Fargo»-aktig flettverkshistorie hvor den ene misforståelsen tar den andre og likene begynner å hope seg opp. Dessverre er «Breaking News in Yuba County» aldri i nærheten av å bli like smart eller morsom som Coen-brødrenes klassiker. Ikke engang et sjeldent sterkt skuespillerlag – Mila Kunis, Regina Hall, Ellen Barkin, Wanda Sykes, Juliette Lewis, Jimmi Simpson, Matthew Modine og Awkwafina med flere – makter å tilføre den ekte vidd.

Og i siste akt degenererer hele greia like godt til en guffen, ultravoldelig smørje.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 24.04.21
© Roy Søbstad

Kommentarer