Passe tøft, passe teit

Fast & Furious 9
USA 2021
Originaltittel: F9
Regi: Justin Lin
Skuespillere: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris, John Cena, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, Sung Kang, Helen Mirren, Kurt Russell og Charlize Theron
Aldersgrense: 12 år

TERNINGKAST 3

Utrolige 20 år etter film nummer én er det fortsatt mye futt igjen i «Fast & Furious»-serien. Faktisk kan det bli mer futt enn godt er.

Vår helt Dom (Vin Diesel) har egentlig trukket seg tilbake fra alskens kupp og hemmelige oppdrag for å leve et stille familieliv. Men når det viser seg at broren hans – joda, Dom har plutselig både en bror og en søster – er en slags superspion involvert i skumle planer for å ta over verden, går det omtrent fem minutter før han er på banen igjen.

Manuset til «Fast & Furious 9» kunne godt ha vært skrevet av en 13 år gammel gutt med alt for mye energidrikk innabords. Det er biljakter over minefelt og hengebroer. Det er nevekamper i Tokyo og møljeslagsmål i Edinburgh. Det er fly med magneter sterke nok til å fange biler i fritt fall. Det er til og med – liksom bare for å toppe galskapen – en Pontiac med rakettmotor på taket som blir skutt ut i verdensrommet. Innimellom slagene blir det så vidt plass til litt malmfull prat om betydningen av familie.

De som måtte ha savnet å se den slags på kino det siste året, må selvsagt bare kose seg. Vi andre må få lov til å synes at to og en halv time i selskap med Dom og gjengen hans blir minst én time for mye.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 25.06.21
© Roy Søbstad

Kommentarer