Filmblogg: Nå kommer storfilmene!

Endelig skal vi få litt ordentlig spetakkel på det store lerretet igjen.

Uten å nevne k-ordet: Det siste året førte med seg mye rart. For eksempel har det knapt vært en eneste ordentlig storfilm å se på kino.

Ikke et vondt ord om alle familefilmene og de smalere titlene som har dominert programmet, men for mange har det utvilsomt vært et savn å ikke kunne oppleve ordentlige «blockbuster»-filmer – du vet, sånne med store historier, store effekter og store stjerner – på lerretet de tross alt er laget for. Slike blir ganske enkelt ikke det samme på hjemmekinoen.

Men nå som de ordentlige kinoene endelig er i mer eller mindre normalt gjenge igjen, har også Hollywood begynt å røre på seg. Her er 10 av de største titlene som blir satt opp i sommer.

«Black Widow» (7. juli): Hver eneste Marvel-figur skal som kjent få sin egen film, og nå er det den russiske superspionen Black Widow (Scarlett Johansson) sin tur.

«Chaos Walking» (7. juli): Tenåringsdystopien er visst ikke død allikevel. I denne, som sjangeren tro er den første i en trilogi, blir Daisy Ridley og Tom Holland stuck på en mystisk planet.

«Hitman's Wife's Bodyguard» (16. juli): I oppfølgeren til actionkomedien «The Hitman's Bodyguard» (2017) får Ryan Reynolds og Samuel Jackson selskap av selveste Salma Hayek.

«Jungle Cruise» (28. juli): Mer familievennlig blir det, må vi nesten anta, når Emily Blunt og Dwayne Johnson legger ut på eventyr i denne Disney-produksjonen.

«The Suicide Squad» (6. august): Ikke alt for mange likte den voldelige superheltfilmen «Suicide Squad» i 2016, så det er visst ikke meningen at vi skal regne oppfølgeren som en oppfølger i vanlig forstand. Margot Robbie har nå stilt opp igjen åkkesom.

«Don’t Breathe 2» (13. august) må, ved siden av M. Night Shyamalans «Old» (30. juli), regnes som sommerens store skrekkfilmhåp.

«Respect» (13. august): Etter suksessene til Queen og Elton og alle sammen, må selvsagt livet til Aretha Franklin bli film, det også. Jennifer Hudson spiller.

«Free Guy» (13. august) er en science fiction-komedie hvor Ryan Reynolds – han igjen! – oppdager at han lever i et dataspill.

«The Green Knight» (13. august): Legendene rundt Kong Arthur skal nok en gang til pers, denne gangen i en fantasy-variant med Dev Patel og Alicia Vikander på rollelisten.

«Reminiscence» (20. august): Hugh Jackman er privatdetektiven som hjelper folk å grave fram tapte minner i det som lover å være en mørk, men romantisk science fiction-film.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 01.07.21
© Tekst: Roy Søbstad / Foto av Dev Patel i «The Green Knight»: 
Norsk Filmdistribusjon

Kommentarer