En for hestejentene

Spirit Villhesten
USA 2021
Originaltittel: Spirit Untamed
Regi: Elaine Bogan, Ennio Torresan
Engelske stemmer: Jake Gyllenhaal, Amber Frank, Sydney Park, Darcy Rose Byrnes
Aldersgrense: 6 år

TERNINGKAST 3

Animerte familiefilmer blir ikke mer oppskriftsmessige enn «Spirit Villhesten».

Byjenta Lucky skal tilbringe sommeren hos pappa langt ute i Det ville vesten. De to har nesten ikke hatt kontakt siden mamma døde i en rodeoulykke. En begivenhetsrik sommer skal det bli allikevel – stikkordene er nye venner, en vakker villhest og noen slemme hestefangere – og kanskje kommer også Lucky og pappaen hennes til å finne tonen etter hvert?

«Spirit Villhesten» er en langfilmvariant av Netflix-serien «Spirit i det fri». Hesteinteresserte jenter sånn omtrent mellom sju og 10 vet med andre ord hva de kan forvente av fart, moro og bløtkakeaktige ballader om å finne sin indre styrke. Og alt dette er i og for seg som det skal være. Slike filmer hører nå engang barndommen til.

Samtidig hadde det jo ikke gjort noe om animasjonen var bare lite grann mindre pappaktig og historien lite grann mer fantasifull. Bortsett fra i noen korte øyeblikk, som når Lucky og hesten hennes varsomt nærmer seg hverandre, blir «Spirit Villhesten» aldri noe mer enn en slags filmatisk «junk food»: rimelig og lett å fordøye, men fattig på ordentlig næring.

Og forresten: Ville ikke «Villhesten Spirit» ha vært en bedre norsk tittel?

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 31.07.21
© Roy Søbstad

Kommentarer