Solsvidd krim

The Dry
USA/Australia 2020
Regi: Robert Connolly
Skuespillere: Eric Bana, Genevieve O'Reilly, Martin Dingle Wall, Bruce Spence
Aldersgrense: 12 år

TERNINGKAST 4

«The Dry» er en intens, om enn ikke veldig original krim fra et tørkerammet Australia.

Det er 321 dager siden sist det regnet i Kiewarra. Stemningen i den lille australske byen er amper, utrygg. Bedre blir det ikke når en mann dreper familien sin og deretter seg selv, og hans bestekamerat fra ungdomsårene, politimannen Aaron Falk (Eric Bana), begynner å stille ubehagelige spørsmål om hva som egentlig har skjedd. Mange i Kiewarra ser på Falk med øyne fulle av mistro og forakt. De tror ikke han fortalte sannheten i en annen sak for mange år siden.

Selve krimplottet i «The Dry», som er basert på bestselgeren «Tørke» av Jane Harper, må sies å være ganske standard. Det skorter tross alt ikke på historier om små, lukkede samfunn som skjuler mørke hemmeligheter – eller, for den saks skyld, om etterforskere som tvinges til å konfrontere vonde ting i sin egen fortid – i verken bøker, filmer eller tv-serier. Det er settingen som gir akkurat denne varianten et visst særpreg.

«The Dry» er en film full av intenst lys og ansikter som er blitt gjort harde av for mye varme og for mange oppdemmede følelser. Det er ikke vanskelig å tro på at ondskapen kan ramme ekstra hardt under slike vilkår.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 27.08.21
© Roy Søbstad

Kommentarer