Animert støy

Boss Baby: Familiebedriften
USA
Originaltittel: The Boss Baby: Family Business
Regi: Tom McGrath
Norske stemmer: Johan Golden, Anders Hatlo, Thelma Brusdal Storstein, Lars Sundsbø, Henriette Steenstrup, Anine Kruse Skatrud, Jon Arne Bjørnstad, Siri Bye-Nilsen, Johannes Joner
Aldersgrense: 6 år

TERNINGKAST 2

Å si at «Boss Baby: Familiebedriften» er krampeaktig, ville være en fornærmelse mot kramper.

Den er flott animert, denne oppfølgeren til Oscar-nominerte «The Boss Baby» (2017). Dessverre er dét også alt positivt som er å si om den.

Barna fra forrige gang, Tim og Ted, er blitt voksne, men forvandles til henholdsvis gutt og baby igjen når de skal infiltrere en skole hvor skumle ting foregår. Ut over dette spiller handlingen i «Boss Baby: Familiebedriften» ingen rolle. Alt den har av plott drukner jo uansett i ståk, støy og meningsløse innfall.

Ingen av vitsene – noen for de minste, noen for hele familien, overraskende mange kun for de voksne – er særlig morsomme. Til gjengjeld er det utrolig mange av dem. Like så pøser filmen på med satire som bare virker utenpåklistret og sentimentalitet som aldri oppleves ektefølt.

Hadde det enda vært mulig å bry seg om noen av disse figurene. Men, nei, de er akkurat like sjelløse som de er skravlete, alle sammen.

Undertegnede gikk lei etter omtrent tre minutter. Da var det ennå én time og 44 minutter igjen. Stakkars alle foreldre som må lide seg gjennom dette fjaset her, tenkte jeg da.

Hva med å se en av «Toy Story»-filmene om igjen i stedet?

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 27.09.21
© Roy Søbstad

Kommentarer