Blodig så det holder

Halloween Kills
USA 2021
Regi: David Gordon Green
Skuespillere: Jamie Lee Curtis, James Jude Courtney, Anthony Michael Hall, Judy Greer, Kyle Richards, Andi Matichak
Aldersgrense: 18 år

TERNINGKAST 4

«Halloween»-filmene er ikke akkurat blitt mindre voldsomme de siste 40 årene.

For deg som ikke har fulgt med i timen: «Halloween Kills» er oppfølgeren til «Halloween» fra 2018, som igjen fulgte opp horrorklassikeren «Halloween» fra 1978. De 10 (!) andre filmene i serien regnes ikke med lenger. Hele greia skal – og dette bør nok tas med en klype salt – bli rundet av med «Halloween Ends» til neste år. Er alle med nå?

Disse nye filmene skiller seg fra de tidligere oppfølgerne – og stort sett alle andre i slashersjangeren – ved å holde en alvorlig tone og behandle historien som den tragedien den vitterlig er. Heldigvis glemmer de ikke å være skumle av den grunn. De er laget av folk som har skrekkfilmhåndverket inne.

Og selv om fullt utbytte av «Halloween Kills» nesten krever at man har sett forrige film, ligger det nå an til at sagaen om Michael Myers (James Jude Courtney) og Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) – den digre, tause morderen med den hvite masken og 1978-filmens såkalte «final girl» – omsider skal bli rundet av på skikkelig vis.

Og dét går selvsagt ikke pyntelig for seg. En film skal være svært blodig for å få 18-årsgrense nå til dags, men det har altså «Halloween Kills» fått.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 15.10.21
© Roy Søbstad

Kommentarer