Høvelig halloween-moro

Familien Addams 2
USA 2021
Regi: Greg Tiernan, Conrad Vernon, Laura Brousseau
Amerikanske stemmer: Oscar Isaac, Charlize Theron, Chloë Grace Moretz, Nick Kroll, Snoop Dogg, Bette Midler, Bill Hader
Norske stemmer: Matilda Gressberg, Jan Gunnar Røise, Cathrine Bang Norum, Simen Sand, Jesper Leporanta, Jon Erling Wevling
Aldersgrense: 6 år

TERNINGKAST 3

Etter 83 år er Familien Addams like morbide som de alltid har vært.

Familien Addams er en av disse amerikanske merkevarene som stadig gjenoppstår i nye formater. De morbide figurene ble skapt av vitsetegneren Charles Addams i 1938, fikk sin egen tv-serie i 1964, kom i flere tegnefilmversjoner i 1970-årene og var tidlig på 1990-tallet gjenstand for to «live action»-filmer. «Familien Addams 2» følger opp den dataanimerte filmen fra 2019.

Tradisjonen tro blir vi presentert et vrengebilde på tradisjonelle familieverdier: Kos og klemming er fælt, død og fordervelse er bra. Men egentlig er selvsagt hele den umake gjengen fryktelig glade i hverandre. Og til bunns for alt sammen ligger en holdning om at det er OK å være annerledes.

Ellers er «Familien Addams 2», som lar oss følge Morticia, Gomez, Wednesday, Pugsley og resten av slekta på «road trip» gjennom USA, en film hvor de visuelle påfunnene sitter vel så godt som vitsene. Det går i lettkjøpt tøysing med gamle stereotypier og makaber tøysing som ikke er drøyere enn at flesteparten av dagens 6-åringer uten videre vil takle den. Noe mer enn et lettglemt stykke halloween-underholdning burde likevel ingen forvente seg.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 28.10.21
© Roy Søbstad

Kommentarer