Magisk og tragisk i London

Last Night in Soho
USA/England 2020
Regi: Edgar Wright
Skuespillere: Thomasin McKenzie, Anya Taylor-Joy, Matt Smith, Michael Ajao, Synnøve Karlsen, Diana Rigg, Terence Stamp, Rita Tushingham
Aldersgrense: 15 år

TERNINGKAST 4

«Last Night in Soho» er et mordmysterium, en spøkelseshistorie og en helhjertet hyllest til et London som ikke lenger eksisterer.

Eloise (Thomasin McKenzie) er gudsordet fra landet som får et ublidt møte med virkeligheten når hun kommer til storbyen for å studere. Men alt blir bedre i det hybelen hennes viser seg å være en portal til den verdenen hun alltid har drømt om: London i «The Swinging Sixties». Snart lever Eloise et dobbeltliv som den glamorøse sangerinnen Sandie (Anya Taylor-Joy).

Energien, fargene, musikken, det nitidig gjenskapte London av i går, de elegante overgangene mellom tidsplanene: På sitt beste er «Last Night in Soho» filmkunst på sitt aller mest magiske og underholdende.

Det er når filmen utvikler seg til å bli et mordmysterium og en spøkelseshistorie at regissør Edgar Wright («Baby Driver») godt kunne ha holdt litt mer igjen. Vi hadde fått med oss den egentlig ganske enkle fortellingen selv om han hadde tonet ned tempoet, effektbruken og melodramaet bare et lite et hakk eller to.

Likevel; hvis du – i likhet med undertegnede – er svak for London generelt og 60-tallets London spesielt, er «Last Night in Soho» en opplevelse du rett og slett ikke bør gå glipp av.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 06.11.21
© Roy Søbstad

Kommentarer