Tull, tøys og svart slim

Venom: Let There Be Carnage
USA 2021
Regi: Andy Serkis
Skuespillere: Tom Hardy, Michelle Williams, Woody Harrelson, Naomie Harris, Reid Scott, Stephen Graham
Aldersgrense: 12 år

TERNINGKAST 3

«Venom: Let There Be Carnage» er superheltfilmen som ståkende, støyende komedie.

Kritikerne likte ikke «Venom» (2018) – ikke i det hele tatt – men dét gjorde publikum, så her kommer den uunngåelige oppfølgeren. Den skal i hvert fall ha for ikke å ta seg selv høytidelig.

Vår antihelt Eddie Brock (en gustent utseende Tom Hardy) er som kjent infisert av en alien kalt Venom. Det arter seg litt som å leve med en kranglete indre stemme, én som stadig vekk får fysisk form av et stort, svart monster og liker å spise hodene til folk. Venom er dessuten verdens mest rotete og bråkete romkamerat.

I «Venom: Let There Be Carnage» får Eddie og Venom bryne seg på seriemorderen Cletus Kasady (en lykkelig overspillende Woody Harrelson med elendig parykk), som etter hvert blir infisert av monsteret, han også.

Undertegnede lar seg ikke imponere av dataanimasjonen – det er noe med vekten og stoffligheten som aldri føles riktig – og synes filmens evige vitsing blir mer slitsom enn egentlig festlig. Samtidig er jeg klar over at noen millioner fanboys og -girls kommer til å være dypt og inderlig uenige med meg.

På plussiden kan vi uansett notere at 97 minutter er akkurat passe lengde for denne typen film.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 18.11.21
© Roy Søbstad

Kommentarer