Gjensyn med framtida

Terminator 2 - Judgement Day 4K
USA 1991
Regi: James Cameron
Skuespillere: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong, Robert Patrick
Aldersgrense: 15 år

TERNINGKAST 5

«Terminator 2 - Judgement Day» er vel verdt et kinobesøk også 30 år senere.

Terminator har aldri fungert som serie. Etter de to første, på alle måter suksessfulle filmene, «The Terminator» (1984) og «Terminator 2 - Judgement Day» (1991), er det som om hele konseptet har dødd litt mer for hver ny installasjon. I 2021 er derfor denne relanseringen av «T2» mer velkommen enn enda et nytt forsøk på å sparke liv i den døde hesten. 30-årsjubileum har jo faktisk filmen også.

Hvordan denne en gang så futuristiske action- og science fiction-hybriden står seg i dag? Tja, det er rart å se folk røyke (inne!) og kjøre motorsykkel uten hjelm, men bildene ser smashing ut i all sin 4K-restaurerte prakt og effektene oppleves stort sett overbevisende. Sekvenser som den hvor unge John Connor (Edward Furlong) blir forfulgt av en lastebil gjennom Los Angeles’ akvadukter, er dessuten bedre regissert og mer spennende enn det meste du får i noen av dagens Marvel-filmer.

Selvsagt blir det heller aldri gammelt å se Arnold Schwarzenegger i rollen som kybernetisk organisme med tung østerriksk aksent.

Og, akkurat som vi husket, binder slutten sammen historiens løse tråder på en måte som gjør alle oppfølgere overflødige.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 03.12.21
© Roy Søbstad

Kommentarer