Stor, rød og ganske festlig

Clifford: Den store røde hunden
Originaltittel: Clifford the Big Red Dog
USA 2020
Regi: Walt Becker
Skuespillere: Darby Champ, John Cleese, Jack Whitehall, Tony Hale
Norske stemmer: Mathea Tofteng, Sigbjørn Solheim, Harald Mæle, Kingsford Siayor, Eldar Vågan, Theo Hancke Uller
Aldersgrense: 6 år

TERNINGKAST 4

Mens vi venter på den neste «Paddington»-filmen: Her er kjempehunden Clifford!

12 år gamle Emily (Darby Champ) er ny og ensom i New York. Det hjelper ikke at hun går på en fryktelig snobbete skole. Så en dag finner hun, sammen med sin surrete onkel Casey (Jack Whitehall), et slags dyrevelferdssenter drevet av en mystisk herre ved navn Bridwell (John Cleese). I sin varetekt har han en bitte liten, helt rød hundevalp. «Hvor stor han blir, kommer an på hvor mye du elsker ham,» sier Bridwell.

Når Emily våkner neste morgen, er valpen på størrelse med en flodhest.

En fokusert film kan ingen beskylde «Clifford: Den store røde hunden» for å være. Det er knapt den ting manusforfatterne ikke er villige til å hive i gryta – sleipe genforskere, eksentriske naboer, slemme klassevenninner, you name it – i sitt forsøk på å tyne en full, helaftens spillefilm ut av en strengt tatt tynn historie. De lykkes bedre enn de har noen rett til.

Vi snakker ikke familieunderholdning helt på «Paddington»-nivå her, men «Clifford: Den store røde hunden» har nok festlig situasjonskomikk til at verken store eller små vil kjede seg. Moralen er dessuten av den typen ingen kan krangle med: Det er OK å skille seg ut.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 10.12.21
© Roy Søbstad

Kommentarer