Artig for fansen

Studio 666
USA 2022
Regi: BJ McDonnell
Skuespillere: Dave Grohl, Taylor Hawkins, Pat Smear, Rami Jaffee, Nate Mendel, Chris Shiflett, Jenna Ortega, Will Forte, Leslie Grossman
Aldersgrense: 15 år

TERNINGKAST 3

Dave Grohl og Foo Fighters har laget en film for nerder som dem selv.

«Studio 666» er et sånt forfengelighetsprosjekt rockstjerner med mye penger og mange venner gjerne unner seg: finne på et passe teit skrekkfilmopplegg, gi alle de viktigste rollene til seg selv og la det stå til uten å tenke for mye på om det ferdige resultatet blir bra eller ikke. Det hele og fulle poenget er å ha det gøy.

Foo Fighters sliter med inspirasjonen, så i anledning innspillingen av sitt nye album flytter de inn i en gammel mansion. Noen av historiene om dette huset – som at en metal-fyr drepte hele bandet sitt her på 90-tallet – burde selvsagt ha fått alarmklokkene til å ringe. Men en stadig mer gæer’n Dave Grohl lar seg ikke stoppe selv når folk begynner å dø på de mest forferdelige vis.

Av dette skal det verken bli en kjempeskummel skrekkfilm eller en kjempemorsom komedie. Men lave skuldre hos samtlige involverte – samt «Evil Dead»-referanser og gjestespill fra så forskjellige typer som Kerry King, John Carpenter og en potte sur Lionel Richie – gjør at både musikknerder, horrorkjennere og Foo Fighters-fans kommer til å more seg brukbart allikevel.

Dette er en film av og for sånne som dem.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 25.02.22
© Roy Søbstad

Kommentarer