Kortreiste musikktips mars 2022

Honningbarna
«Animorphs»
Nye Blanke

Utrolig nok har det gått 12 år siden Honningbarna eksploderte ut av Søgne med debutalbumet «La alarmane gå» og de villeste konsertene gamle Norge noen sinne har sett. 

Kanskje enda mer utrolig er det at de i 2022 leverer sitt sinteste, mest energiske album til dato. «Animorphs» er punk 2.0: 37 minutter med hamrende trommer, flerrende gitarer, smarte meldinger og kamikaze-aktige bråvendinger.

«Jeg er på vei! Vi lever!» skriker Edvard Valberg. Han overdriver ikke.

Stian Fjelldal
«Hus»
Didelidoo Music

Stian Fjelldal, singer–songwriteren fra lyngdalstraktene, er en av disse som har ligget og vaket i utkanten av allmennhetens oppmerksomhet i årevis uten å ha trengt ordentlig gjennom. Det er ikke Fjelldals feil: Han kan være like morsom som en Tønes, like inderlig som en Erlend Ropstad og like fengende som en Daniel Kvammen.

Det er snarere allmennheten som er så overstimulert at den ikke vet sitt eget beste.

Drongo
«2»
FatKidFalling Records

Det mangehodede instrumentaltrollet Drongo spiller opp til dans for folk som ikke er redde for verken rock, jazz, disco, elektronika eller et og annet brukket ben.

På sitt andre album har de skrudd opp temperaturen enda noen hakk. Rytmene er enda litt mer hektiske, de mange lagene med lyd enda litt flere, fandenivoldskheten enda litt mer fandenivoldsk.

En del vil sikkert oppfatte dem som krevende. Trickset er egentlig bare å ikke stritte i mot.

«2» slippes 11. mars.

Originalt publisert i Gatemagasinet Mot nr. 2/2022
© Roy Søbstad

Kommentarer