Merkelig sammensurium

Hopper – Jakten på mørkets hamster
Frankrike/Belgia 2022
Originaltittel: Chickenhare and the Hamster of Darkness
Regi: Ben Stassen, Benjamin Mousquet
Skuespillere: Fredrik Paasche, Scott Maurstad, Nora Gjestvang, Halvard Djupvik, Espen Beranek Holm, Benjamin Helstad, Anders Bye, Erik Skøld, Henrik Horge
Aldersgrense: 6 år

TERNINGKAST 3

Denne animerte eventyrfilmen vil få både små og store kinogjengere til å klø seg i hodet.

Det skorter i hvert fall ikke på fantasien. Ikke bare er helten i «Hopper – Jakten på mørkets hamster» en blanding av kylling og hare – komplett med fugleføtter og store, fluffy ører – men filmen har også flust av ingredienser som firkantede griser og fluoriserende grønne hamstere. Det må være lov å mene at ikke alt sammen virker like motivert.

Mer problematisk for den gjengse småbarnsfamilie vil det likevel være at filmen i store strekk ikke egner seg for de minste: Dialogen er full av voksne ord («Forbaska semantikk!», «Hva er oddsene for at begge bestevennene mine er masochister?») og flere sekvenser er skumle sånn på ordentlig.

Den belgiske regissøren Ben Stassen har tidligere stått bak «Robinson Crusoe» (2016), «Bigfoot Junior» (2017), «Dronningens corgi» (2019) og flere andre europeiske samproduksjoner laget med et internasjonalt publikum for øye, og rent teknisk er det ikke stort å utsette på «Hopper – Jakten på mørkets hamster». Filmen ser bra ut.

Men man blir altså sittende igjen og lure på hvem som kommer til å ha glede av dette merkelige blandingsproduktet.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 28.03.22
© Roy Søbstad

Kommentarer