Mer hyper enn super

Sonic the Hedgehog 2
USA 2022
Regi: Jeff Fowler
Skuespillere: James Marsden, Jim Carrey, Ben Schwartz, Tika Sumpter, Natasha Rothwell, Adam Pally, Shemar Moore, Idris Elba, Colleen O'Shaughnessey
Aldersgrense: 9 år

TERNINGKAST 3

Tull? Check. Ball? Check. Moro? Sånn passe.

Ikke overraskende tar «Sonic the Hedgehog 2» opp tråden omtrent der den første filmen sluttet for et par år siden. Det blå, superraske romvesenet Sonic (som har stemmen til Ben Schwartz) holder fortsatt til i en småby i Montana, når den onde, fullstendig sinnssyke vitenskapsmannen Dr. Robotnik (Jim Carrey) dukker opp for å hevne seg og – selvsagt! – ta over hele universet i samme slengen. Men dette er bare utgangspunktet for et plott som skal innom alt fra bryllupsfeiring på Hawaii og dansekonkurranser i Sibir til en mytisk smaragd med uante krefter.

«Sonic the Hedgehog 2» oppleves da også som flere filmer i én: dels småflau sitcom, dels nokså barnslig superheltfilm og dels en slags hyperoppskrudd, dataanimert «Tom & Jerry»-variant. Det er bare å legge til en dialog full av utdaterte referanser (Limp Bizkit, Donald Trump) og et soundtrack som i stor grad baserer seg på 90-tallslåter (Run DMC, Pantera), og du sitter igjen med et strømlinjeformet, men også merkelig schizofrent underholdningsprodukt.

Målgruppen kommer sikkert ikke til å kjede seg. Men foreldrene deres vil lure på hvorfor tullballet må vare i to samfulle timer.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 31.03.22
© Roy Søbstad

Kommentarer