Filmblogg: Filmstjerner som må skjerpe seg

Når filmene og tv-seriene ikke fenger lenger, finnes det alltids en god, gammeldags skandale man kan la seg underholde av.

Jeg liker å se på meg selv som en filmelsker av den seriøse sorten. Du vet, en sånn som kun er opptatt av selve filmene og ikke kunne ha brydd meg mindre om sladderen og kjendiseriet som omgir dem. Men, altså, jeg er jo ikke særere enn at jeg bare må klikke på de verste sjokkoverskriftene, jeg også.

Og det er jo faktisk slik at filmhistorien ville ha vært veldig mye fattigere uten alle historiene om virkelighetsfjerne divaer som oppfører seg dårlig.

Her er de fem mest uimotståelige skandalene så langt i 2022.

5. Bill Murray
OK, det er litt uklart hva vår alles favorittkomiker og -filosof egentlig har gjort. Vi vet bare at innspillingen av filmen «Being Mortal» er blitt stoppet fordi Murray har oppført seg upassende mot en kvinne på settet. Lukten av Metoo og generasjonskløft er likevel ikke til å ta feil av.

4. Sam Elliott
Den fabelaktig bebartede brumlebassen fra «The Big Lebowski» (1998) og tv-serien «1883» (2021–) tråkket i baret da han på podcasten «WTF with Marc Maron» kalte «The Power of the Dog» for en drittfilm og rantet i vei om dens – ikke akkurat skjulte – homofile undertekst. Mindre i kontakt med tidsånden er det neppe mulig å bli.

3. Ezra Miller
«The Flash»-skuespilleren har så langt i år klart å bli arrestert to ganger. Første gang hadde han angrepet folk på en karaokebar – en undermåls tolkning av Lady Gagas «Shallow» skal ha vært årsaken – og andre gang kastet han en stol i hodet på en kvinne. Unge Miller er kort og godt nødt til å skjerpe seg.

2. Amber Heard vs. Johnny Depp
Årets store kjendisekteskapsrettssak har levert på alle punkter: utroskap, rusmisbruk, voldsanklager, avføring i seng og 50 millioner dollar i potten. Hvis ikke det blir Netflix-serie av dette, så vet ikke jeg.

1. Will Smith vs. Chris Rock
Denne blir det vanskelig å toppe. Under årets Oscar-utdeling prøvde Chris Rock seg på en vits om Jada Pinkett Smith, hvorpå ektemannen hennes, Will, resolutt marsjerte opp på scenen og lappet til komikeren. Faren er stor for at hendelsen kommer til å bli husket lenger enn noen av filmene som fikk pris.

Hva blir det neste? Tør vi håpe på at Amanda-utdelingen ender i kaos når Anders Baasmo banker opp Kristofer Hivju, eller at Bjørn Sundquist endelig sier rett ut hva han mener om de siste TikTok-trendene?

Si hva du vil, men det er den slags som setter farge på en ellers grå hverdag.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 12.05.22
© Tekst: Roy Søbstad / Foto av Ezra Miller: Gage Skidmore/Wikimedia Commons

Kommentarer