For alvorlig for sitt eget beste

Memory
USA 2022
Regi: Martin Campbell
Skuespillere: Liam Neeson, Monica Bellucci, Guy Pearce, Josh Taylor
Aldersgrense: 15 år

TERNINGKAST 2

Årets andre Liam Neeson-thriller prøver seg på noe mørkere og mer meningsfullt enn disse filmene pleier å gjøre. Dét går ikke særlig bra.

Liam Neeson spiller leiemorderen Alex Lewis. Han har fått i oppdrag å gjennomføre et par rutinemessige drap, men når han oppdager at et av målene er en 13 år gammel jente, vender han seg i stedet mot sine oppdragsgivere. Selv en leiemorder kan tydeligvis ha prinsipper.

Alt dette minner om slikt vi har sett den snart 70 år gamle Neeson gjøre i film etter film siden «Taken» gjorde ham til actionstjerne i 2008. Samtidig hiver «Memory» flere nye ingredienser opp i gryta: Ikke bare sliter vår venn leiemorderen med begynnende alzheimer, men handlingen utspiller seg også mot et bakteppe av menneskehandel og overgrep mot meksikanske barn.

Alle som måtte ha gledet seg til å se bestefar banke opp «bad guys» på sitt sedvanlig effektive vis, kan herved anse seg som advart. «Memory» er seig, komplisert og ett hundre prosent humørløs. Den får snaue to timer til å føles som minst tre.

Ikke har den noe nytt å si om sin underliggende, dypt alvorlige tematikk heller. Enda en halvdustete Liam Neeson-thriller uten noe på hjertet, hadde kort sagt vært å foretrekke.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 13.05.22
© Roy Søbstad

Kommentarer