Multidimensjonelt mas

Doctor Strange in the Multiverse of Madness
USA 2022
Regi: Sam Raimi
Skuespillere: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Chiwetel Ejiofor, Benedict Wong, Xochitl Gomez, Michael Stühlbarg, Rachel McAdams
Aldersgrense: 12 år

TERNINGKAST 3

Den nye Marvel-filmen har mer dessverre mas enn magi å by på.

Her er det mye å ta tak i, gitt. Så mye, faktisk, at det føles mer eller mindre fåfengt å prøve seg på et handlingsreferat.

La oss bare si at Dr. Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) – «mesteren i de mystiske kunster», du vet – støter på ungjenta America Chavez (Xochitl Gomez) som er på flukt mellom alternative virkeligheter, og gjør den store feilen å be en viss Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) om hjelp. To timer med multidimensjonelle forviklinger følger.

Undertegnede likte «Doctor Strange» (2016) og har likt flesteparten av filmene til regissør Sam Raimi – hans «Evil Dead»- og «Spider-Man»-trilogier er mest relevante å nevne her – men sliter med å se hva som liksom skal skille «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» fra alle de andre Marvel-produktene vi fallbys. Hele greia oppleves sant å si som en eneste lang «in-joke» for fansen. Og, dessverre for alle oss andre, kommer vitsen aldri til noe poeng.

Alt vi sitter igjen med etter at de to spesialeffekt-tunge og ikke så rent lite masete timene er over, er et utall oppspill til flere Marvel-filmer. Og noe sier meg at de kommer til å ende på akkurat samme måte.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 06.05.22
© Roy Søbstad

Kommentarer