Romantikk i slaktebutikken

Mør og saftig!
Frankrike 2021
Originaltittel: Tendre et saignant
Regi: Christopher Thompson
Skuespillere: Géraldine Pailhas, Arnaud Ducret, Alison Wheeler
Aldersgrense: 9 år

TERNINGKAST 4

Det er mye godt å si om denne romantiske franske filmen. Men veganere bør nok helst styre unna.

«Mør og saftig!» begynner med en serie tilfeldigheter helt på grensen av det sannsynlige. I omtrent samme øyeblikk som moteredaktøren Charly (Géraldine Pailhas) møter kjekke Martial (Arnaud Ducret) via en dating-app, mister hun også både faren og jobben sin. Så viser det seg at Martial jobber i farens slaktebutikk. 

Orker Charly å ta over familiebusinessen hun hele sitt voksne liv har prøvd å slippe unna? Kan Charly og Martial bli et par selv om han ikke fortalte henne sannheten ved første møte? For å holde oss til filmens matsjargong: «Mør og saftig!» følger det romantiske dramaets oppskriftsbok til punkt og prikke.

Overraskelser må du med andre ord lete etter annetsteds. Men filmen har en tiltalende upretensiøs tone – såpass upretensiøs, faktisk, at den til tider tipper over i ren komedie – og det er fint å se dyktige, voksne skuespillere få agere ut alle faser av en forelskelse. Pailhas og Ducret har dessuten uvanlig god kjemi seg i mellom.

Så får det heller være at en del nok vil synes at filmens positive innstilling til produksjon og spising av kjøtt blir tung å – ahem! – svelge.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 12.05.22
© Roy Søbstad

Kommentarer