Kortreiste musikktips september 2022

Isle of Goats
«Longevity»
Bukkøy Records

Assosiasjone begynner å melde seg så snart Eirik Lindtner slår an første tone på gitaren: sol, sommer, søte cocktails, feriefotos i duse, insta-vennlige farger.

Lindtner, som kommer fra Karmøy, men studerer ved UiA i Kristiansand, spiller kort og godt surfmusikk slik de gjorde i California på 1960-tallet. Alle som var unge i 90-årene vil dessuten bli minnet på Kåre & The Cavemen og soundtrackene til gamle Tarantino-filmer.

Med denne lekre, lille EP-en på øret, kommer sommeren til å vare til langt ut på høstparten.

Kardang
«We Ain’t Dead Yet»
Kardang Music

Kardang er et relativt ungt band fra Flekkefjord, men gjør sitt beste for å overbevise oss om at året er 1987, at de kommer fra LA og at rocken fortsatt lever i beste velgående.

Her unnslår man seg ikke for verken bredbente boogieriff eller hoiende allsangrefrenger om løsaktige kvinnfolk og å kjøre fort og uansvarlig med bil. Og i 2022 er det sannelig godt gjort å få den slags til å låte så fresht som Kardang gjør på «We Ain’t Dead Yet».

Dette er musikk som gir deg lyst til å drikke alt for mye øl.

Dave & Earl The Band
«Dave & Earl The Best of Album»
Dave & Earl The Record Company

Stort mer uhøytidelig blir det ikke. Dave & Earl The Band, som består av kompisene Erlend A. Tredal og David Alfsen fra Kristiansand, begynte å spille inn låter på gutterommet da de var 13, og ni år senere har de plukket ut sine 15 beste til en albumutgivelse.

Det går i en slags indiepop som ikke er mer skranglete enn at duoens iboende flinkhet stadig skinner i gjennom.

Alle sammen nå: «I Vågsbygd ska æ dø/Mellom himmelen og glitrende sjø/I Vågsbygd ska æ dø/Augland og Åsane, adjø.»

Originalt publisert i Gatemagasinet Mot nr. 5/2022
© Roy Søbstad

Kommentarer