Intenst om mor og barn

Storm
Norge 2022
Regi: Erika Calmeyer
Skuespillere: Ane Dahl Torp, Ella Maren Alfsvåg Jørgensen, Ane Skumsvoll, Cato Storengen, Øyvind Brandtzæg, Axel Aubert
Aldersgrense: 12 år

TERNINGKAST 5

Dramaet «Storm» er spennende som en krim.

Tragedien inntreffer på fisketur. I et kort øyeblikk, mens hun prøver å samle sammen utstyret i bilen, overlater alenemoren Elin (Ane Dahl Torp) oppsynet med minstemann til åtte år gamle Storm (Ella Maren Alfsvåg Jørgensen). Med ett blir alt øredøvende stille. Den lille gutten er blitt tatt av elva.

Tilbake sitter Elin med datteren og noen svært ubehagelige spørsmål om hva som egentlig skjedde der ute i skogen. Politiet, barnevernet og resten av det lille samfunnet begynner snart å lure, de også.

Her ligger det mye brennbar tematikk og ulmer under overflaten. Ikke bare handler «Storm» om sorg, skyld og sannhet, men også om hvor langt en forelder kan gå for å beskytte barnet sitt. Manusforfatter Johan Fasting («Heimebane») og den langfilmdebuterende regissøren Erika Calmeyer turnerer det hele med stø hender.

Ingenting ville likevel ha fungert uten de rette skuespillerne. Torp er sedvanlig sterk i sin rolle – kvinnen som prøver å bevare roen mens livet faller i grus – men jammen matches hun ikke av lille Ella i en uvanlig kompleks barnerolle. Langt på vei er det disse to sin fortjeneste at «Storm» holder intensiteten opp til siste tvetydige bilde.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 30.09.22
© Roy Søbstad

Kommentarer