Dusinvare-action med Vinnie Jones

Bullet Proof
Canada 2022
Regi: James Clayton
Skuespillere: Vinnie Jones, James Clayton, Lina Lecompte, Glenn Ennis, Lori Triolo, Philip Granger
Aldersgrense: 15 år

TERNINGKAST 3

«Bullet Proof» gir mye hardkokte kjekkaserier for billettpengene. Men dét er også alt.

En navnløs tyv (spilt av regissør James Clayton selv) legger ut på veien med en bag full av penger han har stjålet fra gangsteren Temple (Vinnie Jones). Ganske raskt viser det seg at Temples gravide kjæreste, Mia (Lina Lecompte), har gjemt seg i bagasjerommet. Dermed er scenariet satt: et ungt, umake par på rømmen med en rasende psykopat i hælene.

Opplegget er ikke det verste noen sinne for et stykke upretensiøs action. Det er utførelsen det skorter på.

Du vet at noe er galt når Vinnie Jones kommer best ut av det blant skuespillerne. Etter snart 25 år i gamet – han debuterte med «Lock, Stock and Two Smoking Barrels» i 1998 – kan den gamle fotballhelten fremdeles ikke andre tricks enn å skule stygt og gnisse med tennene. Men i motsetning til resten av det stivtspillende ensemblet i «Bullet Proof» har fyren i det minste en viss utstråling.

Det er nesten så det føles synd at han bare dukker opp i en liten håndfull sekvenser.

Ellers er dette akkurat en sånn actionfilm man stort sett finner på strømmetjenestene nå til dags. Noen blir drept sånn cirka annet hvert minutt, den gjennomgående tonen er hardkokt inntil det parodiske og ikke et eneste øyeblikk får man følelsen av at filmskaperne har hatt noe særlig til budsjett å jobbe med. Ingenting av dette er nødvendigvis for negativt å regne. Mang en underholdende sjangerfilm er blitt til av slikt.

Men akkurat «Bullet Proof» hadde trengt noen bedre skuespillere – kanskje aller helst av den selvironiske Bruce Willis-typen – for å heve seg over mengden.

Samtidig skal den ha et pluss for spilletiden. 81 minutter er akkurat passe for en film som ikke har noe som helst av betydning på hjertet.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 04.11.22
© Roy Søbstad

Kommentarer