Kortreiste musikktips mars 2023

Ingvild Flottorp
«I Just Wanna Know It All»
Vestkyst Records

Ingvild Flottorp ble ganske sikkert utsatt for mye countrymusikk under oppveksten i Åmli. Noen tradisjonalist vokste hun likevel ikke opp til å bli. 

På sitt andre album blander hun små, energiske poplykkepiller med pianoballader av såreste sort. Titt og ofte går tankene til en Kacey Musgraves – vel å merke fra tiden før hun ble alt for polert – eller en Marit Larsen. Det er noe med lettheten i sangene og den klokkeklare klangen i stemmen.

Vi er mange som simpelthen smelter i møte med den slags.

In the Woods…
«Diversum»
Soulseller Records

Etter 30 år i den mer progressive enden av metalskalaen, har kristiansandsbandet In the Woods… nok en gang fått ny vind i seilene. Mye av æren kan utvilsomt tilskrives Bernt Fjellestad.

Ikke mange matcher den tidligere Guardians of Time-frontmannen i stemmeprakt, nemlig. Tilsynelatende helt uanstrengt kan han gå fra guttural growling i versene til høydramatiske refrenger i den høye enden av registeret.

Det er bare å legge til et uvanlig dynamisk låtmateriale, og vi snakker metal av internasjonal klasse.

Jan Vincents Johannessen og Per Kjetil Farstad
«Words»
Farstad Sound Productions

«Alle bør slippe sin første plate før de runder 82,» sto det i en tekstmelding som kom fra ukjent nummer i høst en gang. Meldingen viste seg å være fra Jan Vincents Johannessen.

I samarbeid med Per Kjetil Farstad, professor emeritus i musikk ved Universitetet i Agder, har den pensjonerte legen og multikunstneren ganske riktig gitt ut plate. Med brumlestemme fremfører Johannessen trassig poesi til tonene av bluesy gitarer og dunkel elektronikk.

Riktig stemningsfullt låter det. Flere bør gi ut plate i livets høst, ja.

Originalt publisert i Gatemagasinet Mot nr. 2/2023
© Roy Søbstad

Kommentarer