Kortreiste musikktips mai 2023

Charlotte Qvale
«Easy ‘Cause It Hurts»
Mother Likes It Records

«Det handler om opprinnelse, røtter, savn og fremmedgjøring. Og dysfunksjonell kjærlighet, selvfølgelig,» uttalte mandalsartisten Charlotte Qvale da andrealbumet hennes ble sluppet i vinter.

Qvale skriver låter med klassisk tilsnitt – type Fleetwood Mac på 1980-tallet – som i studioet til produsent Morten Martens i Kristiansand får en like deler moderne og tidløs finish. Et lite dryss av gospel løfter allerede utsøkte melodier som «Ready». 

Slik skaper man sval og lekker, men også hudløst ærlig popmusikk.

Rural Tapes
«Inner Space Music»
Smuggler Music

Arne Kjelsrud Mathisen fra Grimstad pleide å kjøre hardt med rockbandet Heroes & Zeros, men har de siste årene tatt en mer innadvendt retning.

Rural Tapes’ andre album er en slags bedagelig malstrøm av sjangre og instrumentering, av stemninger og fine, små åpenbaringer. Gjester som Peter Buck og Scott McCaughey fra R.E.M., Steve Wynn fra The Dream Syndicate og Gary Olsen The Ladybug Transistor er med på å gi prosjektet instant indie-kredibilitet.

Dette er musikk å miste seg selv i.

Korrupt
«Secret Sorrows»
Holler Records

Hvis navn som Kvelertak og The Good The Bad and The Zugly klinger godt i dine ører, kommer du rett og slett ikke utenom Korrupt.

Kristiansandsbandet har de blytunge riffene, de har de illsinte meldingene og – viktigst av alt – de skriver ordentlig catchy låter. «Of all the people I know that go to hell, you’re the first,» skriker vokalist Marius Jahnsen mens det høres ut som om rommet blir knust til pinneved rundt ham.

Bedre rockalbum kommer ikke til å bli laget på Sørlandet i år.

Originalt publisert i Gatemagasinet Mot nr. 3/2023
© Roy Søbstad

Kommentarer