En vaskeekte svensk stjerne

Miss Li
Sommerbris i Kristiansand
Lørdag 17. juni

TERNINGKAST 4

Söta bror kan dette her med popmusikk, ass.

På Sommerbris sin hjemmeside kan vi lese at Miss Li «spiller en pianopop (sic!) basert på en blanding av flere ulike sjangre som blues, jazz, kabaret og folkemusikk». 

Dét er en beskrivelse som til en viss grad passer på platene Miss Li laget for en 15 års tid siden. Men det var ikke mye blues, jazz, kabaret eller folkemusikk over det vi fikk høre på Odderøya i kveld.

Snarere gikk det i strømlinjeformet, mer eller mindre moderne-lydende pop. Den slags er som kjent en svensk spesialitet helt på høyde med köttbullar, röda stugor og flatpakkede møbler.

Og Miss Li vet hvordan en ekte stjerne gjør entré. En stor, egentlig helt grotesk modell av artistens ansikt pryder scenens bakside, og ut av munnen stiger damen selv som var hun en annen Cruella de Vil. Her oser det svensk popstjerneselvtillit fra første stund.

For sikkerhets skyld kjører hun hiten «Komplicerad» allerede som låt nummer to.

I likhet med andre slagere som «X», «Utan dig» og «Instruktionsboken» er «Komplicerad» nesten idiotisk catchy. Live – godt hjulpet av et seks mann sterkt band – høres den ut som en ABBA-låt på steroider.

Så må det være lov å synes at konserten i lengden blir vel bombastisk. Det er liksom ikke måte på svære, allsangvennlige «åh-åh-åh»-refrenger. Miss Li sine forsøk på soul oppleves dessuten mer teatrale enn sjelfulle.

En underholdende forestilling var det likevel. Enkelte er bare født til å gjøre slikt som dette.

Originalt publisert på Fædrelandsvennens hjemmeside 18.06.23
© Tekst
: Roy Søbstad / Foto: Jacob J. Buchard, Fædrelandsvennen

Kommentarer