Fint, varmt og balladetungt

Chris Holsten
Sommerbris i Kristiansand
Lørdag 17. juni

TERNINGKAST 4

Det hadde ikke skadet om Chris Holsten spilte noen flere av de mer funky og dansbare låtene sine.

Chris Holsten er både kul nok til å kunne spille på Palmesus (som han gjorde i fjor) og såpass folkelig at han kan være med i «Hver gang vi møtes» (som han var i 2018). Med andre ord passer han perfekt på en alt-mulig-festival som Sommerbris.

Lillestrømlingen inntar scenen med «Slå hjerte, slå» – en låt som kunne vært snytt ut av nesa på Sondre Justad – og et band med blåsere og korister og greier. Det låter like stort som lekkert.

Hovedpersonen selv, iført solbriller og grønn skinnjakke, utstråler en blanding av avslepen profesjonalitet og genuin varme. Man tenker at dette er en fyr som virkelig trives på scenen.

«Shout Baby» – fra den gang Holsten sang på engelsk drev med renspikket R&B – og «Pust pust pust» blåser litt hardt tiltrengt energi inn i en konsert som i partier blir vel balladetung. Det er grenser for hvor mange nedpå, alvorstunge sanger et stadig mer feststemt publikum klarer å ta inn over seg.

Samtidig er den nye pianoballaden «Oslo» unektelig pen, og «Hvis verden» – sangen som til de grader traff tidsånden da vår mann radioframførte den sammen med Frida Ånnevik under lockdown – kommer ganske sikkert til å bli stående som en moderne norsk klassiker.

En fin og varm konsert rundes av på høvelig følelsladd vis med «Smilet i ditt eget speil».

Originalt publisert på Fædrelandsvennens hjemmeside 18.06.23
© Tekst
: Roy Søbstad / Foto: Jacob J. Buchard, Fædrelandsvennen

Kommentarer