Kortreiste musikktips mars 2024

Les Imprimés
«Rêverie»
Big Crown Records

Det er nesten ikke til å tro at dette kommer fra Kristiansand. Men «Rêverie» er altså hva multiinstrumentalist Morten Martens har puslet sammen nesten helt på egen hånd der oppe i studioet sitt øverst på Odderøya: 12 stykk smoothe og umiddelbart iørefallende neo-soul-låter som ikke på noe tidspunkt tipper over i det cheesy. Det kan ikke understrekes nok hvor vanskelig sånt noe er å få til.

Soundtracket til resten av årets rødvin- og chill-kvelder burde herved gi seg selv.

Ni Liv
«Songen om i morgo»
Grammofon

Litt i skyggen av et beslektet band som Hellbillies, kunne Ni Liv fra Bø feire 20-årsjubileum i 2023. Dét gjorde de med å gjøre det de gjør best: å lage enda noen flere fine, helt upretensiøse sanger trygt plantet i et slags rotnorsk americana-landskap.

Dette bandet kler å bli eldre. På «Songen om i morgo» er skuldrene lave, refleksjonene modne og det musikalske preget av selvsikkerhet. Ni Liv har null behov for å late som om de er ungfoler.

De kunne i grunnen like gjerne ha kalt seg Levd Liv.

Veslemøy Narvesen
«We Don’t Imagine Anymore»
Jazzland Recordings

Når trommeslagere får det for seg at de skal lage soloalbum, er det nesten alltid grunn til bekymring. Men med «We Don't Imagine Anymore» har Veslemøy Narvesen, som kommer fra Randesund utenfor Kristiansand, laget en plate som burde ha appell til langt flere enn bare perkusjonsnerder.

Vi snakker jazz med poptouch og pop med jazztouch. Hos Narvesen får sofistikert musisering aldri komme i veien for melodier og formidling. Synger fint gjør trommeslageren også. 

En lang og rik karriere begynner her.

Originalt publisert i Gatemagasinet Mot nr. 2/2024
© Roy Søbstad

Kommentarer